Go Back
+ servings
Æblemuffins
Udskriv

Æblemuffins med kanel

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 14 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 2 stk. æg
  • 1 dl creme fraiche (gerne 18 %)
  • 50 g valnødder, finthakkede
  • 3 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 130 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 1 drys nelliker (kan undlades)
  • 200 g æble (i små tern)
  • 50 g sukker på toppen (eller mere)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn (dvs. over-og undervarme).
  • I en skål piskes smør og brun farin sammen til det er luftigt. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk til ensartet konistens. Tilsæt creme fraiche og pisk igen.
  • I en skål røres finthakkede valnødder, kanel, kardemomme, hvedemel, bagepulver, natron, salt og nelliker sammen. Rør dette i den våde blanding lidt ad gangen, til en ensartet konsistens.
  • Tilsæt æbletern og vend dem rundt i dejen.
  • Fyld dejen i muffinsforme - jeg brugte papirsforme, som jeg placerede i metalforme. På den måde holder de formen bedre.
  • Drys med godt med sukker (spar endelig ikke på det). Bages i ovnen i cirka 20 minutter.