Go Back
Panini brød
Udskriv

Panini brød

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 dl olivenolie
  • 100 g groft mel (fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
  • 400 g hvedemel

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand (det må ikke være for varmt). Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt salt, sukker, olivenolie og mel. Ælt dejen til den er smidig og helst slipper skålens kanter. Den må endelig ikke virke tør.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.

Bagning

  • Drys mel på bordet. Del dejen i 12 stykker - de skal cirka veje 70-80 g stykket.
  • Rul dejklumperne flade og aflange. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Pensl brødene med sammenpisket æg. Lad dem hæve 15 minutter.
  • Bages én plade ad gangen i cirka 15-20 minutter. De skal bages midt i ovnen. Hold øje med dem - der er forskel på ovne.
  • Opbevares i en pose efter bagning.