Go Back
Madbrød
Udskriv

Madbrød

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 3 timer
Antal 1 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 250 ml lunkent vand
  • 25 g gær
  • 420-450 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 lille tsk. salt

Hvidløgssmør

  • 25 g smør, smeltet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 håndfuld persille, finthakket

Sådan gør du

  • Kom lunkent vand og gær i en skål - gerne i røremaskine.
  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt sukker og salt.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen sammen.
  • Tilsæt smør i tern. Ælt nu dejen i cirka 10 minutter. Dejen må gerne være meget blød (lidt klistret).
  • Lad dejen hæve i 2 timer et lunt sted.

Hvidløgssmør

  • Mens dejen hæver laves hvidløgssmør. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

Formning og bagning

  • Drys godt med hvedemel på køkkenbordet. Efter hævning deles dejen i 6 lige store stykker.
  • Hver klump drysses med mel og rulles til en aflang pandekage. Pensl med lidt hvidløgssmør. Rul dejen til en pølse. Placer den i en lille form beklædt med bagepapir. Fortsæt med resten af dejen.
  • Lad nu brødet hæve i 1 time.
  • Når der er 20 minutter tilbage af bagningen, tændes ovnen på 175 grader alm. ovn (over-og undervarme).
  • Pensl brødet med sammenpisket æg. Bages i 25 minutter midt i ovnen.
  • Når brødet er bagt pensles det med smeltet smør. Lad det køle af.