Go Back
Gulerodssuppe
Udskriv

Gulerodssuppe

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 700 g gulerødder
  • 300 g kartofler
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika
  • 1 drys cayennepeber
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1-1,5 L vand
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk. lys eddike
  • 2 dl kokosmælk

Topping

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber
  • 1 tsk. paprika
  • 100 g fetaost

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg. Det behøver ikke at hakkes fint, da suppen skal blendes.
  • Kom smør i en gryde og steg løg og hvidløg.
  • Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i tern. Tilsæt dem til gryden.
  • Tilsæt krydderierne, grøntsagsbouillon og vand. Lad suppen koge, til gulerødder og kartofler er møre.
  • Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt kokosmælk og eddike. Smag til med salt og peber og lad suppen småkoge i 5-10 minutter.

Topping

  • Skyl kikærterne grundigt. Kom smør på en pande og tilsæt kikærter.
  • Tilsæt salt, peber og paprika. Steg kikærterne i 5-10 minutter. Hæld kikærterne i en skål og tilsæt fetaost.

Servering

  • Server suppen med topping og med brød til. Velbekomme.