Go Back
Æbletærte
Udskriv

Æbletærte

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hviletid på køl 30 minutter
Antal 8 portioner
Forfatter Stinna

Equipment

  • Tærteform eller springform 26-28 cm.

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 150 g koldt smør
  • 110 g flormelis
  • 1 stk. æg

Marcipan-remonce med kanel

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 2 stk. kanel
  • 1 stk. æg

Fyld og topping

  • 4-5 stk. æbler (cirka 300 g)
  • 50 g mandler (ikke smuttede), grofthakkede
  • 2 spsk. perlesukker
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Mørdej

  • Start med at lave mørdejen, så den kan nå at køle af.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem hurtigt sammen. En mørdej skal ikke æltes længe, men blot lige samles. Tryk mørdejen flad mellem to stykker bagepapir og kom den på køl i 30 minutter.

Marcipan-remonce med kanel

  • Mens mørdejen køler af, er det tid til at lave remoncen.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en håndmixer. Sæt til side.

Bagning

  • Når mørdejen er kølet af, skal den rulles ud så den passer til et tærtefad.
  • Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir og kom det i en tærteform. Lad tærten gå op ad kanterne, så der er lidt højde på. Skær overskydende mørdej fra - dette kan fryses eller bruges til småkager. Hvis du ikke har en tærteform, så kan du også bruge en springform. Hvis du bruger en springform, så kom evt. tørrede bønner ned i eller et lille ovnfast fad ned, så siderne ikke glider ned.
  • Forbag tærtebunden i 10 minutter. Lad den derefter køle helt af. Skru ovnen ned på 175 grader alm. ovn.
  • Skær æbler i både - de skal ikke være for tykke.
  • Fordel remoncen på mørdejen. Placer æblerne på remoncen og tryk dem en smule ned. Drys æblerne med grofthakkede mandler, perlesukker og kanel.
  • Bag tærten i 30 minutter. Skru temperaturen op på 200 grader og bag tærten i 5 minutter.
  • Lad tærten køle helt af, inden den serveres.

Noter

Kagen smager allerbedst dagen efter. Bag gerne tærten dagen i forvejen og opbevar den i køleskab inden servering.