Go Back
Tagliolini toscana
Udskriv

Pasta med bagte grøntasager

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bagte grøntsager

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. squash
  • 1 stk. rødløg
  • olivenolie
  • salt og peber

Hvidløgspangratto

  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. citron
  • 20 g hård ost (fx parmesanost)
  • 30 g pankorasp

Tomatsauce

  • 1-2 dl pastavand
  • grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Servering

  • 250 g tagliatelle (eller anden frisk pasta)

Sådan gør du

Bagte grøntsager

  • Start med at forvarme ovnen til 200°C varmluft.
  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  • Skær peberfrugt i strimler og squash i tynde, halve skiver. Skær rødløget i både.
  • Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olivenolie over og drys med salt og peber. Bages i ovnen i cirka 15 minutter.
  • Kog pasta i 3-4 min (gem en smule pastavand).
  • Si vandet fra. Hæld pasta tilbage i gryden. Vend med en smule olivenolie.

Hvidløgspangrattato

  • Nu skal den sprøde topping laves. Hak hvidløg og basilukum fint.
  • Riv citronskal fint på et rivejern.
  • Kom en smule olivenolie på en stegepande.
  • Steg pankorasp og revet ost i 3 min, eller indtil gylden og sprød.
  • Tilsæt nu citronskal og 1 fed fintrevet hvidløg. Steg i 1 min. Krydr med salt og peber. Hæld det i en skål.

Tomatsauce

  • Kom nu lidt olie en samme stegepande, hvor du før lavede rasp.
  • Tilsæt tomatsauce og resterende hvidløg. Svits i 30 sek.
  • Tilsæt pastavand og grøntsagsbouillon. Krydr med salt og peber. Skru ned til middelvarme og lad simre i 3-5 min. Tag panden af varmen.

Servering

  • Tilsæt basilikum og pasta. Vend det hele sammen.
  • Anret pasta i dybe tallerkener.
  • Top med ovnbagte grøntsager, pangrattato og lidt basilikum basilikum.