Go Back
Udskriv

Biscotti med mandler

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 60 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 stk. hele æg
  • 1 stk. æggeblomme
  • 200 g hele mandler (ikke smuttede)
  • 2 stk. citroner, skallen (kan undlades)

Pensling

  • hvedemel
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 tsk. vand

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader (over-og undervarme).
  • Mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver blandes grundigt i en skål.
  • Æg og æggeblomme kommes i gravis og der æltes med fingrene, til dejen er let og lind - og nogenlunde slipper fingrene.
  • Tilsæt hele mandler og citronskal og ælt det ind i dejen.
  • Kom bagepapir på en bageplade.
  • Kom lidt vand på hænderne. Form dejen til cirka 4 aflange, flade pølser. Pølserne skal være cirka 3 cm tykke. De flader ud og hæver op, når de bages.
  • Placer dem på bagepapiret.
  • Drys rundhåndet med hvedemel og pensl grundigt med en blanding af æggeblomme og vand . Sørg for at det kommer godt ned ad siderne. Det bliver noget griseri - men det giver den bedste biscotti.
  • Først skal de bages midt i ovnen i cirka 20 minutter ved 180 grader, til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen.
  • Skru ovnen ned på 150 grader.
  • Lad dem afkøle lidt. De skal være varme, men skal køle af så du kan røre ved dem (cirka 10 minutter). De skal være varme, for at de ikke bliver helt hårde. Skær dem i snitter med en meget skarp kniv og placer dem med lidt mellemrum på bagepladen.
  • Efter de er afkølet og skåret i snitter, skal de ind i ovnen igen. Bag dem ved 150 grader i cirka 10-12 minutter - helt afhængigt af, hvor tørre/hårde du ønsker dem. Det er vigtigt at der er afstand mellem snitterne, da de så kan blive helt tørre. Dette kaldes 'tørretiden' og er med til, at gøre dem sprøde og hårde.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.