Go Back
Udskriv

Chokolademuffins

Klassiske chokolademuffins som er bløde, svampede og med lidt sprød skorpe. Disse chokolademuffins kan spises som de er, eller kan toppes med glasur eller frosting.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 22 minutter
Forfatter Stinna

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 50 g kakao
  • 1 tsk. groft salt
  • 1/2 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 50 g brun farin

Resten

  • 3 stk. æg
  • 200 g sukker

Våde ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g mælkechokolade
  • 2,5 dl kærnemælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Start med at smelte smør og sæt det til side, så det kan afkøle helt.
  • Pisk sukker og æg med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.
  • Bland det afkølede smør og kærmemælk i æggeblandigngen.
  • I en skål blandes mel, kakao, brun farin, bagepulver, vaniljesukker, natron og samt sammen.
  • Sigt de tørre ingredienser ned i de våde ingredienser.
  • Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
  • Fordel dejen i 16-18 muffinsforme af enten silikone eller papir. Hvis du bruger papirsforme, vil jeg anbefale at sætte dem ned i en metalform. Ellers kan du risikere, at de flader ud.
  • Bag dine muffins midt i ovnen ved 200 grader alm ovn i cirka 19-22 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad chokolademuffins køle helt af på en rist.