Opskriften herunder rækker til 3-4 portioner. Hvis I er meget sultne, så lav gerne en salat til.
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Forb. tid 30minutter
Tilb. tid 25minutter
Antal 4portioner
Forfatter Stinna
Ingredienser
Tomatsovs
2stk.løg
2fedhvidløg
1spsk.olie til stegning
1dåse hakkede tomater
2,5dlvand
2spsk.tomatpuré
2spsk.mørk balsamico
1spsk.sukker
1stk.laurbærblad
1dryssalt og peber
1spsk.olie
1tsk.timiantørret
Fyld
1spsk.olie til stegning
200gspinatfrisk
300gblomkål
250gricotta
2stk.æg
1tsk.salt
1dryspeber
1drysmuskatnød
skal af 1 citron
1håndfuldbredbladet persille
Derudover
1pakkefriske lasagneplader250g
100gfrisk mozzarella
50gparmesanost(eller mere)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
Tomatsovs
Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom lidt olie i en gryde/pande og steg det deri.
Tilsæt hakkede tomater, vand, tomatpuré, balsamico, sukker, laurbærblad, salt, peber, olie og timian. Lad saucen simre i cirka 10 minutter.
Fyld
Kom lidt olie på en pande. Skyl spinat og tilsæt på panden. Lad det stege, til spinaten er faldet sammen. Hak blomkål i mindre stykker. Tilsæt blomkål og lad det stege i 5-10 minutter ved svag varme.
I en skål blandes ricotta, æg, salt, peber, muskalnød, citron og hakket persille. Vend det sammen med fyldet fra panden. Smag til med salt.
Servering
Kom 3 spsk. tomatsauce i et ildfast fad. Fold lasagnepladerne ud. Hvis de er meget store, kan du halvvere dem. Kom 1-2 spsk. fyld på hver plade og rul den sammen. Kom rullerne over i fadet.
Top rullerne med resten af tomatsaucen og fordel det godt på rullerne. Skær mozzarellaosten i tern og riv parmesanosten. Kom det oven på tomatsaucen.
Bag fadet midt i ovnen i cirka 25 minutter. Hvis saucen er blevet for tyk, kan du hælde en smule vand på rullerne mens de er i ovnen.