Go Back
Koldhævet focaccia
Udskriv

Koldhævet focaccia

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hævetid 9 timer
Antal 1 brød
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 6 dl vand
  • tsk. salt fint
  • ½ dl olivenolie
  • 500 g hvedemel (tipo 00)
  • 200 g hvedemel

Topping:

  • 1 dl olivenolie
  • 2 stk. tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 2 tsk. salt
  • 1 drys peber
  • frisk rosmarin

Sådan gør du

Dej (dagen før)

  • Kom vand i en skål og opløs gær heri.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt. Dejen skal være godt klistret. Ælt gerne dejen i nogle minutter. Sørg for at der er plads til, at dejen kan hæve i skålen. Kom en frysepose over skålen og luk det med en elastik omkring. Sæt dejen på køl i 8 timer.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet. Beklæd en form (cirka 22x30 cm.) med bagepapir.
  • Hæld nogle spsk. af olien i bunden af formen. Kom dejen i formen og fordel den med fingrene. Lad den hæve i en time.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (dvs. ikke varmluft).
  • I mens skæres tomater i mindre stykker og rødløg skæres i ringe.
  • Kom en smule olie på fingrene. Tryk dejen ud til kanten med fingrene og prik lidt huller i dejen (som når man bager brunsviger - du må dog ikke prikke helt igennem).
  • Hæld olien over dejen. Fordel tomater, rosmarin og rødløg. Drys med salt og peber.
  • Bag dit focaccia midt i ovnen i cirka 35-40 minutter.
  • Lad det køle helt af, inden du skærer det i mindre stykker - ellers kan det godt smuldre en smule.