Go Back
Vegetarisk carpaccio
Udskriv

Vegetarisk carpaccio

Vegetarisk carpaccio med peberfrugt, parmesanost og ristede pinjekerner. Opskriften herunder rækker til cirka 4 portioner som forret - hvis hver portion er 2 peberfrugter og der spises lidt godt brød til.
Ret Forret
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 8 stk. røde peberfrugter (gerne snack-peberfrugter)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. mørk balsamico
  • 25 g pinjekerner
  • lidt salt og peber
  • 1 spsk. citronsaft
  • frisk basilikum
  • 50 g parmesanost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (gerne grill-funktion).
  • Vask peberfrugt og skær dem i halve. Fjern kernerne.
  • Placer peberfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend skindet opad.
  • Bages i ovnen i cirka 20 minutter, til peberfrugterne er mørke (de må gerne være meget mørke, så er skindet nemmere at få af). Lad dem køle af lidt og kom dem derefter i en frysepose. Lad dem køle af.
  • I en gryde kommes balsamico. Lad det simre i cirka 5 minutter, til det er kogt ind.
  • Når peberfrugterne er afkølede kan skindet nemt fjernes med en gaffel eller med fingrene.
  • Placer peberfrugtkødet på en tallerken.
  • Bland olivenolie, salt, peber og citronsaft i en skål. Hæld det over peberfrugterne. Hæld glazen over peberfrugterne.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande og drys dem over peberfrugterne. Pynt med parmesanost og basilikum.
  • Serveres med brød til.