Go Back
kandiseret appelsinskal med chokolade
Udskriv

Kandiseret appelsinskal med chokolade

Denne portion rækker til mange små kandiserede appelsinskaller.
Ret Søde snacks
Køkken Jul
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Tørretid 3 timer
Antal 1 stor portion
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 4 stk. store appelsiner, økologiske (cirka 1kg)
  • 3 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 spsk. honning
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Start med at vaske appelsinerne grundigt. Skær dem i både og skær frugtkødet fra. Skær det meste af det hvide fra. Skær appelsinskallen i tynde strimler - cirka 0,5 cm bredde.
  • Kom appelsinskallerne i en gryde med vand og lad det koge i 5 minutter. Hæld vandet fra. Tilsæt nyt vand og kog det igen i 5 minutter. Hæld vandet fra.
  • I en gryde kommes vand og sukker. Kog det op og tilsæt appelsinskallerne. Lad det koge i 25 minutter. Tilsæt 1 spsk. honning og lad det koge i 5 minutter. Hæld sukkerlagen fra (gem den evt. til drinks).
  • Fordel appelsinskallerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 50 grader varmluft og bag appelsinskallerne i 3 timer (alternativt kan du lade skallerne tørre et par dage på bagepapir.
  • Lad appelsinskallerne tørre et par timer ved stuetemperatur og vend dem i sukker.
  • Smelt chokolade over et vandbad. Dyp den ene ende af appelsinen i chokolade. Placer skallerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.