Go Back
+ servings
kikærtesalat
Udskriv

Kikærtesalat med halloumi

Skøn og virkelig sommerlig salat med kikærter. Salaten er toppet med grillet halloumi, som er en fast ost.
Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Salat

  • 200 g bulgur (ukogt vægt)
  • 1 stk. granatæble
  • 1 håndfuld bredbladet persille (cirka 10 g)
  • 1 håndfuld frisk mynte ( 10 g)
  • 2 håndfulde frisk spinat (cirka 60 g)
  • 1 stk. røde peberfrugter
  • 5 stk. store tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 1 pakke halloumiost

Stegte kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. salt

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 drys peber

Sådan gør du

  • Kog bulgur i bouillonvand - koges efter anvisning på pakken, hvor der tilsættes 1 stk. grøntsagsbouillonterning.
  • Lad det køle helt af.
  • Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen.
  • Hak mynte og persille fint. Tilsæt det til en salatskål.
  • Skyl spinat og kom det i skålen.
  • Hak peberfrugt i mindre tern og kom det i skålen.
  • Skær rødløg i tynde skiver.
  • Skær halloumi i skiver og steg dem på en varm pande (uden olie) til det er gyldent - steges på begge sider.
  • Skyl kikærterne grundigt i vand.
  • Kom olie på en pande og tilsæt kikærter, salt i spidskommen. Lad det stege nogle minutter.
  • Hæld dressingen over salaten og tilsæt bulgur. Vend det rundt.
  • Server salaten med ristede kikærter og stegt halloumi.