Go Back
Rugbrødslagkage
Udskriv

Rugbrødslagkage med solbær og flødeskum

Ret Bagværk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Forfatter Stinna

Equipment

  • 20cm springform med bagepapir

Ingredienser

Bunde:

  • 5 stk. æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 5 stk. æggehvider
  • 150 g rugbrød (helst uden for mange kerner)
  • 100 g mandler
  • 3 spsk. kakao
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt

Fyld:

  • 0,5 L piskefløde
  • 200 g solbærmarmelade
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  • Start med æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Brug gerne en håndmixer.
  • I en andne skål piskes æggehvider luftige.
  • Riv rugbrød på den grove side af et rivejern og bland det med kartoffelmel, bagepulver, kakao og et lille drys salt.
  • Blend mandler og tilsæt til skålen med rugbrød.
  • Vend dette sammmen med æggemassen.
  • Vend til sidst med æggehviderne - det skal vendes forsigtigt rundt, så luften bevares i æggehviderne.
  • Beklæd en springform på cirka 20 cm med bagepapir. Fordel dejen deri.
  • Bundene bages midt i ovnen i cirka 40-45 minutter. Prik i dem med en gaffel - der skal ikke hænge noget ved, men bundene må heller ikke blive helt tørre.
  • Lad bundene køle helt af og del dem derefter med en skarp kniv, så du får 2 lagkagebunde. Gør dette helt forsigtigt, da de ellers kan knække.

Fyld

  • Pisk piskefløden stiv.
  • Smør den første bund med solbærmarmelade og flødeskum.
  • Kom den sidste bund på og top med solbærmarmelade og flødeskum.
  • Pyntes med grofthakket chokolade.
  • Lad kagen stå i køleskabet et par timer inden servering. Serveres kold.