Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
Start med æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Brug gerne en håndmixer.
I en andne skål piskes æggehvider luftige.
Riv rugbrød på den grove side af et rivejern og bland det med kartoffelmel, bagepulver, kakao og et lille drys salt.
Blend mandler og tilsæt til skålen med rugbrød.
Vend dette sammmen med æggemassen.
Vend til sidst med æggehviderne - det skal vendes forsigtigt rundt, så luften bevares i æggehviderne.
Beklæd en springform på cirka 20 cm med bagepapir. Fordel dejen deri.
Bundene bages midt i ovnen i cirka 40-45 minutter. Prik i dem med en gaffel - der skal ikke hænge noget ved, men bundene må heller ikke blive helt tørre.
Lad bundene køle helt af og del dem derefter med en skarp kniv, så du får 2 lagkagebunde. Gør dette helt forsigtigt, da de ellers kan knække.