Go Back
Squashboller
Udskriv

Squashboller

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Antal 10 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Dej

  • 3,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 0,5 dl rapsolie
  • 1 dl skyr
  • 100 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 200 g squash
  • 2 stk. æg
  • 150 g solsikkekerner

Sådan gør du

Dej

  • Kom vand i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt gær og opløs det.
  • Tilsæt sukker, salt, olie og skyr. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt havregryn og hvedemel. Lad dejen ælte, til den virker smidig og lidt blank. Den må endelig ikke være tør, men gerne en anelse klistret - uden at klistre til fingrene.
  • Kom et fugtigt klæde over skålen og lad den hæve 1 time.

Fyld og bagning

  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Riv squash groft på et rivejern.
  • Efter at dejen er hævet, kommes lidt hvedemel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet og lav en lille fordybning i den.
  • Tilsæt squash, æg og solsikkekerner til fordybningen. Fold dejen ind over fyldet og brug en skarp kniv (eller dejskærer) til at vende rundt i dejen og hakke i dejen. På den måde bliver fyldet godt fordelt og dejen deles i små 'brud'. Del dejen i cirka 10 stykker og kom dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dejen hæve i cirka 15 minutter.
  • Bag squashbollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne. Velbekomme.