Go Back
Hvidløgssnurrer
Udskriv

Hvidløgssnurrer

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 20 minutter
Antal 10 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl koldt vand koldt
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g hvedemel (eller en smule mere)
  • 50 g smør

Hvidløgssmør

  • 100 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 potte alm. persille
  • 1/2-1 tsk. salt

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Kom vand og gær i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt sukker, salt og hvedemel. Tilsæt blødt smør og ælt dejen, til den er blank og smidig. Det tager cirka 8-10 minutter. Dejen må endelig ikke være tør, men den skal være en smule klistret.
  • Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve 1 time.

Hvidløgssmør

  • Kom smør, finthakket persille, finthakket hvidløg og salt i en skål. Mos det godt sammen med en gaffel. Sæt det til side.

Bagning

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Hæld lidt mel på køkkenbordet.
  • Hæld dejen ud og rul dejen ud med en kagerulle til en rektangel.
  • Smør fyldet på (ikke et tykt lag). Fold den øverste del af dejen ind over dejen og det samme med den nederste del. Skær dejen i 10-12 lange strimler (cirka 2 cm brede). Del hver dej-strimmel i midten (lad den øverste 1 cm være). 'Flet' nu med de to strimler og sno derefter. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad snurrerne hæve i 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag midt i ovnen i 14-17 minutter, til de er gyldne.
  • Lad snurrerne køle lidt. Opbevares i en pose.

Noter

Tip: du kan sagtens fryse hvidløgssnurrerne ned. Lun dem i en ovn og de er lækre igen.