Go Back
Hindbærsnitter
Udskriv

Hindbærsnitter

Denne opskrifter rækker til 20-22 små hindbærsnitter.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid på køl 30 minutter
Antal 22 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 290 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 50 g mandelmel (smut mandler og blend dem - tør dem kort i ovnen - de må ikke være våde)
  • 120 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang, korn heraf

Fyld og pynt

  • 400 g god hindbærmarmelade (køb eller lav din egen)
  • glasur

Sådan gør du

Mørdej

  • Kom hvedemel, mandelmel, sukker og vanilje i en skål. Rør det sammen.
  • Tilsæt æg og smør i tern. Saml dejen - du må endelig ikke ælte den for meget, den skal kun lige samles. Kom dejen i køleskabet til den er hård og kan rulles ud.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Del dejen i 2 og rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal være cirka 3-4 mm tyk. Udstik dejen med runde forme (7 cm) eller rids dejen i passende stykker. Hvis dejen bliver for blød når du arbejder med den, kommes den blot i køleskabet igen.
  • Bag bundene i 12-15 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad bundene køle en smule af så de er lune og smør derefter hindbærmarmelade på dem og saml dem. Pynt dem med glasur, når de er kølet af.

Noter

Tip: Saml kun de hindbærsnitter du skal spise. Hindbærsnitter kan hurtigt blive bløde, når de er samlet med marmelade. De bunde du ikke får spist, kommes i en kagedåse og spises i løbet af et par dage.