Go Back
Vegetarisk ristaffel
Udskriv

Vegetarisk ristaffel

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 stk. blomkål (300g)
  • 200 g gulerod
  • 4 dl grøntsagsbouillon (vand med bouillonterning)
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • 1 tsk. honning
  • 1 stk. æble

Tilbehør og topping

  • ris til 4 personer
  • 1 dåse kikærter
  • 3 spsk. soyasauce
  • kokosmel
  • 1 stk. banan skåret i skiver
  • salte peanuts
  • 1 stk. æble skåret i tern
  • 1 stk. forårsløg, hakket
  • frisk koriander
  • evt. mango og rosiner

Sådan gør du

Karrysauce

  • Start med at hakke løg og hvidløg. Bare hak det groft, saucen skal blendes.
  • Kom olie på en stor pande (eller en gryde) og steg løg og hvidløg - det må ikke blive brunt.
  • Tilsæt alle krydderierne og lad det stege et minuts tid under omrøring.
  • Skær gulerødder og blomkål i mindre tern og tilsæt til panden. Lav dem ikke for store, da de ellers skal koge længe.
  • Tilsæt vand med bouillon, soyasauce, kokosmælk, honning og æble i tern. Lad nu saucen simre, til grøntsagerne er møre.
  • Imens koges ris efter anvisning på posen.

Soyaristede kikærter

  • Skyl kikærterne og kom dem på en pande med lidt olie.
  • Tilsæt soyasauce og lad dem stege, til de er helt gyldne.

Servering

  • Blend saucen og tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker en tyndere sauce. Smag til med salt.
  • Server karrysaucen med ris og toppings anrettet i små skåle.
  • Velbekomme.