Go Back
Udskriv

Grøntsagssuppe

Opskriften på grøntsagssuppe rækker til 3-4 portioner, alt efter hvor meget tilbehør der spises til og hvor sultne I er.
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 400 g sød kartoffel
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 stk. gulerødder cirka 250g
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 håndfuld frisk timian

Efter bagning

  • 1 tsk. lys eddike eller æblecidereddike
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • 200 ml kokosmælk
  • 1 dåse kikærter
  • 3 spsk. soyasauce

Sådan gør du

Bagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Først skal grøntsagerne bages. Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre tern - cirka 1,5 x 1,5 cm. Kom det i et ildfast fad.
  • Skær peberfrugter, gulerødder, løg og hvidløg i mindre tern og tilsæt til fadet. Tilsæt olie og timian. Bag grøntsagerne i ovnen i cirka 35-45 minutter til de er møre. Vend gerne i dem undervejs.

Stegte kikærter

  • Hæld vandet fra kikærterne og rist dem på en pande med lidt olie. Tilsæt soyasauce og lad kikærterne stege, til de er gyldne.

Efter bagning

  • Kom grøntsagerne i en blender og tilsæt grøntsagsbouillon, salt, peber og lys eddike. Blend suppen til grøntsagerne er helt fintblendede. Tilsæt kokosmælk og blend igen.

Servering

  • Server suppen med ristede kikærter og brød til. Velbekomme.