Go Back
Pizzamuffins
Udskriv

Pizzamuffins

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time
Antal 15 stk.
Forfatter Stinna

Equipment

  • Muffinsforme i silikone

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • 0,5 dl olie (raps eller olivenolie)
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. groft salt
  • 100 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. lille rødløg
  • 140 g tomatpure
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 drys tørret chili
  • 1 drys røget paprika
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. olie

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Start med at lave dejen. Kom koldt vand i en skål og opløs gær deri. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt alle ingredienserne - pånær havregryn og mel. Rør det godt rundt. Tilsæt havregryn og mel og lad dejen ælte i 5-8 minutter. Dejen skal være klistret. Lad dejen hæve i skålen i 45 minutter under et fugtigt klæde.

Fyld

  • Hak peberfrugt og rødløg fint. Kom det i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og bland fyldet godt sammen.

Bagning

  • Når dejen er færdig med at hæve, drysses lidt hvedemel på køkkenbordet.
  • Vend dejen ud på bordet. Kom lidt vand på hænderne og fordel dejen til et rektangel. Dejen behøver ikke at være jævn og skal ikke rulles ud. Fordel fyldet på dejen og fold øverste del af dejen ind mod midten og derefter den nederste del, så dejen er foldet i flere lag. Skær stykker af dejen og placer dem i muffinsforme. Det er vigtigt, at det er muffinsforme lavet af silikone - ellers kan de være svære at få ud.
  • Pensl muffins med et sammenpisket æg og lad dem hæve i 15 minutter, men ovnen tændes på 175 grader varmluft.
  • Pizzamuffins bages midt i ovnen i cirka 15 minutter.
  • Lad dem køle af bageefter, mens de stadig er i formen.