Kom gær og koldt vand i en skål. Rør det godt sammen. Jeg bruger min røremaskine til denne opskrift, men du kan nok også godt gøre det i hånden – de bliver bare bedst af at blive æltet rigtig godt.
Tilsæt salt, olivenolie og sukker. Rør det godt rundt.
Tilsæt nu alt mel og ælt det godt. Ælt dejen i cirka 8-10 minutter - dejen skal gerne slippe kanten. Hvis din dej er for klistret, så tilsæt mere hvedemel. Den må gerne være lidt klistret, men du skal kunne forme bollerne af den efter hævning.
Sæt nu dejen til at hæve 1 time et lunt sted med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal hæve op til næsten dobbelt størrelse.
Efter hævning
Når den time er gået drysses lidt mel på køkkenbordet. Dejen deles i 10 stykker á cirka 120g pr. stk. Hvert stykke formes til en lille bolle.
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
Find en stor gryde frem og tilsæt vand. Bring vandet i kog og tilsæt 1 tsk. sukker. Dette skulle få overfladen til at blive ekstra sprød og skinnende.
Prik hul i bollerne med en finger. Stræk med dine fingre, så hullet bliver en smule større. Hullet bliver mindre ved bagning - så lav det gerne stort.
Kom dine bagels ned i kogevandet (2 ad gangen). Giv dem ca. 1 minut på hver side og vend dem med en gaffel. Fisk dem op igen med en gaffel og placer dem på et bagepapir. Sørg for at lade dem dryppe lidt af, inden de placeres på bagepapiret. Bagepapiret skal ikke være fyldt med vand.
Fortsæt med alle bollerne.
Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys med kerner – jeg brugte chiafrø og sesamfrø.
Kom bagepladen i ovnen. Herhjemme fik de mellem 20-25 minutter, men hold øje med dem. De skal være gyldne, men må heller ikke få for længe i ovnen.
Lad dem køle (lidt) af inden de spises.
Velbekomme.
Noter
Opbevar dine bagels i en frysepose. Kom gerne dine nybagte bagels i fryseren, så undgår du at de bliver tørre.