Vegetariske pirogger med krydret fyld og den blødeste bolle.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30minutter
Tilb. tid 20minutter
Hævetid 1time20minutter
Antal 10stk.
Forfatter Stinna
Ingredienser
Dej
25ggær
3dlkoldt vand
4spsk.olivenolie eller rapsolie
1tsk.sukker
1tsk.groft salt
1dlskyr
1stk.æg
100gfuldkorns hvedemel(gerne hvid hvede)
550-600ghvedemel
Fyld:
2stk.røde peberfrugter
1stk.rødløg
1stk.lille squash
2fedhvidløg, presset
2spsktomatpuré
3tsk.timian, tørret
1/2-1tsk.salt
1/2tsk.røget paprika
1/2dlvand
200grevet mozzaella
20gparmesanost
evt tørret oregano og basilikum
Pensling
1stk.sammenpisket æg
Sådan gør du
Dej
Opløs gær i koldt vand - jeg bruger min røremaskine.
Tilsæt olie, sukker, salt, skyr og æg. Rør det rundt.
Tilsæt nu mel. Dejen skal være list klistret og må endelig ikke være tør. Der kan være forskel på mel. Lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter.
Lad dejen hæve 1 time et lunt sted, med et fugtigt klæde over skålen. Dejen skal hæve til cirka dobbelt størrelse.
Fyld
I mens dejen hæver laves fyldet.
Hak peberfrugter, løg og squash fint.
Kom det på en pande med lidt olie og tilsæt resten af ingredienserne (pånær ost).
Lad det stege i cirka 20 minutter. Tag det af panden og lad det køle helt af.
Når fyldet er afkølet vendes det sammen med osten. Smag til med salt og krydderierne- det må gerne være godt krydret.
Bagning af pirogger
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Kom lidt mel på køkkenbordet (alt efter hvor klistret dejen er). Del dejen i 10 lige store dele (de skal veje cirka 100g pr. stk). Tril dejen til boller og rul dem derefter ud.
Placer 1-2 spsk. fyld i midten af dejen. Pensel hele kanten rundt med koldt vand og luk piroggen ind over fyldet, så den danner en halvmåne. Brug en gaffel til at 'lukke' kanten med - vær grundig, så fyldet ikke flyder ud.
Placer piroggerne på en bagepalde beklædt med bagepapir. Jeg formede 5 ad gangen og kom dem på én bageplade ad gangen. Lad dem hæve i cirka 20 minutter, inden du sætter dem i ovnen. Pensl dem med sammenpisket æg. Lav 2. plade når første plade kommer i ovnen, så passer det med at de også når at hæve 20 minutter.
Bages midt i ovnen i cirka 20 minutter - hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Spises lune. Velbekomme.
Noter
Tip: Piroggerne kan sagtens fryses. Frys dem gerne ned, mens de stadig er lune. Jeg synes de er allerbedst efter en tur i ovnen eller mikroovnen, men de kan også spises optøede. Hvis du ikke fryser piroggerne ned, så skal de opbevares i køleskabet.