Go Back
Vegetariske pirogger
Udskriv

Vegetariske pirogger

Vegetariske pirogger med krydret fyld og den blødeste bolle.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 20 minutter
Antal 10 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 4 spsk. olivenolie eller rapsolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 dl skyr
  • 1 stk. æg
  • 100 g fuldkorns hvedemel (gerne hvid hvede)
  • 550-600 g hvedemel

Fyld:

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 1 stk. rødløg
  • 1 stk. lille squash
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 tsk. timian, tørret
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1/2 dl vand
  • 200 g revet mozzaella
  • 20 g parmesanost
  • evt tørret oregano og basilikum

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i koldt vand - jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt olie, sukker, salt, skyr og æg. Rør det rundt.
  • Tilsæt nu mel. Dejen skal være list klistret og må endelig ikke være tør. Der kan være forskel på mel. Lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted, med et fugtigt klæde over skålen. Dejen skal hæve til cirka dobbelt størrelse.

Fyld

  • I mens dejen hæver laves fyldet.
  • Hak peberfrugter, løg og squash fint.
  • Kom det på en pande med lidt olie og tilsæt resten af ingredienserne (pånær ost).
  • Lad det stege i cirka 20 minutter. Tag det af panden og lad det køle helt af.
  • Når fyldet er afkølet vendes det sammen med osten. Smag til med salt og krydderierne- det må gerne være godt krydret.

Bagning af pirogger

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet (alt efter hvor klistret dejen er). Del dejen i 10 lige store dele (de skal veje cirka 100g pr. stk). Tril dejen til boller og rul dem derefter ud.
  • Placer 1-2 spsk. fyld i midten af dejen. Pensel hele kanten rundt med koldt vand og luk piroggen ind over fyldet, så den danner en halvmåne. Brug en gaffel til at 'lukke' kanten med - vær grundig, så fyldet ikke flyder ud.
  • Placer piroggerne på en bagepalde beklædt med bagepapir. Jeg formede 5 ad gangen og kom dem på én bageplade ad gangen. Lad dem hæve i cirka 20 minutter, inden du sætter dem i ovnen. Pensl dem med sammenpisket æg. Lav 2. plade når første plade kommer i ovnen, så passer det med at de også når at hæve 20 minutter.
  • Bages midt i ovnen i cirka 20 minutter - hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Spises lune. Velbekomme.

Noter

Tip: Piroggerne kan sagtens fryses. Frys dem gerne ned, mens de stadig er lune. Jeg synes de er allerbedst efter en tur i ovnen eller mikroovnen, men de kan også spises optøede. Hvis du ikke fryser piroggerne ned, så skal de opbevares i køleskabet.