Go Back
+ servings
Jordbærtrifli
Udskriv

Jordbærtrifli

Opskrift på trifli med jordbær, citronflødeskum og mandel-knas. Opskriften rækker til 4-6 portioner, alt efter hvor store glas desserten serveres i.
Ret Dessert
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 6 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Mandel-crumble

  • 50 g sukker
  • 50 g havregryn
  • 50 g smør
  • 50 g mandler, grofthakkede
  • 1 tsk. vaniljesukker

Citronflødeskum

  • 2 dl piskefløde
  • 1/2-1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. revet citronskal

Servering

  • 400 g friske jordbær
  • 50 g hvid chokolade

Sådan gør du

Mandel-crumble

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Brug evt. hænderne. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, så det er i et jævnt lag (cirka 0,5-1cm). Bages i ovnen til det er gyldent i cirka 10-12 minutter.
  • Tag det ud af ovnen og lad det køle af. Når det er afkølet, brækkes det i mindre stykker.

Citronflødeskum

  • Pisk flødeskum let. Det må endelig ikke piskes for meget. Riv citronskal fint og vend citronskal og vaniljesukker i. Pas på med ikke at røre for meget i det.

Servering

  • Vask jordbær og skær dem i skiver. Hak den hvide chokolade groft.
  • I et glas fordeles jordbær, mandel-crumble og flødeskum. Top glasset med flødeskum og hvid chokolade.
  • Nydes med det samme.