Opskrift på trifli med jordbær, citronflødeskum og mandel-knas. Opskriften rækker til 4-6 portioner, alt efter hvor store glas desserten serveres i.
Ret Dessert
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Antal 6portioner
Forfatter Stinna
Ingredienser
Mandel-crumble
50gsukker
50ghavregryn
50gsmør
50gmandler, grofthakkede
1tsk.vaniljesukker
Citronflødeskum
2dlpiskefløde
1/2-1tsk.vaniljesukker
1tsk.revet citronskal
Servering
400gfriske jordbær
50ghvid chokolade
Sådan gør du
Mandel-crumble
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Brug evt. hænderne. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, så det er i et jævnt lag (cirka 0,5-1cm). Bages i ovnen til det er gyldent i cirka 10-12 minutter.
Tag det ud af ovnen og lad det køle af. Når det er afkølet, brækkes det i mindre stykker.
Citronflødeskum
Pisk flødeskum let. Det må endelig ikke piskes for meget. Riv citronskal fint og vend citronskal og vaniljesukker i. Pas på med ikke at røre for meget i det.
Servering
Vask jordbær og skær dem i skiver. Hak den hvide chokolade groft.
I et glas fordeles jordbær, mandel-crumble og flødeskum. Top glasset med flødeskum og hvid chokolade.