Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre.
Kom salt, hvedemel og olie i en skål. Tilsæt de kogte kartofler (det fungerer både hvis du tilsætter dem varme og kolde).
Mos dejen sammen med et piskeris. Dejen virker meget tør, men lige pludselig samler den sig. Brug hænderne til sidst, til at ælte dejen sammen.
Kom godt med mel på køkkenbordet. Rul dejen til en pølse.
Del dejen i 8 stykker.
Tril hver kugle rundt. Rul dejen ud med en kagerulle - sørg for at der er mel på både bordet og kagerullen.
Kom en smule olie på en pande (der skal kun olie på til 1. pandekage). Brug gerne en slip-let pande.
Steg pandekagerne til ved middelhøj varme, til de er gyldne på begge sider.
Kom pandekagerne på en tallerken og kom et fugtigt viskestykke eller en tallerken over, mens de er varme. Det er vigtigt, da de holder sig fugtigeog bløde.