Go Back
Tortillapandekager med kartofler
Udskriv

Tortillapandekager med kartoffel

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 8 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 250 g kartofler (uden skræl)
  • 1 tsk. groft salt
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre.
  • Kom salt, hvedemel og olie i en skål. Tilsæt de kogte kartofler (det fungerer både hvis du tilsætter dem varme og kolde).
  • Mos dejen sammen med et piskeris. Dejen virker meget tør, men lige pludselig samler den sig. Brug hænderne til sidst, til at ælte dejen sammen.
  • Kom godt med mel på køkkenbordet. Rul dejen til en pølse.
  • Del dejen i 8 stykker.
  • Tril hver kugle rundt. Rul dejen ud med en kagerulle - sørg for at der er mel på både bordet og kagerullen.
  • Kom en smule olie på en pande (der skal kun olie på til 1. pandekage). Brug gerne en slip-let pande.
  • Steg pandekagerne til ved middelhøj varme, til de er gyldne på begge sider.
  • Kom pandekagerne på en tallerken og kom et fugtigt viskestykke eller en tallerken over, mens de er varme. Det er vigtigt, da de holder sig fugtigeog bløde.