Vegetarisk tyrkisk pide. Pide er en slags pizza, hvor fyldet kommes på i midten og dejen foldes op omkring. Fyldet er skønt krydret og fyldt med smag.
Ret Aftensmad
Køkken Tyrkisk, Vegetarisk
Forb. tid 30minutter
Tilb. tid 20minutter
Hævetid 1time
Antal 3stk.
Forfatter Stinna
Ingredienser
Dej til tyrkisk pizza
25ggær
2,5dlkoldt vand
2spsk.olivenolie
1stor tsk.groft salt
1tsk.sukker
400ghvedemel (gerne med et højt proteinindhold, fx manitobamel eller tipo00)
Fyld
1/2stk.rødløg
1stk.squash(cirka 350g)
4fed hvidløg, finthakket
1dåsehakkede tomater
1tsk.røget paprika
1drystørret chili
1tsk.mørk balsamico
salt og peber
1stor håndfuldbredbladet persille
100gfetaost / salatost
Pensling
olivenolie
1stk.æg
nigellafrø
Sådan gør du
Dej
Opløs gær i vandet. Jeg bruger min røremaskine.
Tilsæt sukker, olie og salt. Tilføj mel og ælt det, til dejen er smidig og blank - gerne 5-10 minutter. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted, med et fugtigt viskestykke over.
Tænd ovnen på 250grader (alm. ovn) når der er cirka 30 minutter tilbage. Så kan den nå at blive ordentlig varm.
Fyld
Imens dejen hæver, laves fyldet.
Kom lidt olie på en pande.
Hak løg og hvidløg. Kom det på panden og lad det stege lidt.
Skær squash i meget små tern. Kom det på panden.
Tilsæt dåsen med hakkede tomater, paprika, chili, salt, peber og balsamico. Lad fyldet stege i cirka 10 minutter.
Når fyldet er kølet ned, så det kun er lunt, tilsættes finthakket persille og smuldret fetaost. Vend det sammen.
Samling
Kom en smule mel på køkkenbordet (endelig ikke for meget). Del dejen i 3 lige store stykker.
Med en kagerulle rulles dejen ud til en aflang oval som på billedet. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom fyld på i midten. Pensel siderne med olivenolie og fold dem ind over fyldet (ikke helt ind over). Sørg for at lukke enderne godt sammen. Dette gøres med én pidé ad gangen, da de ellers kan klistre lidt fast til bagepapiret, hvis du lader dejen ligge for længe.
Pensl overfladen med sammenpisket æg og drys med nigellafrø.
Bages i midten af ovnen i cirka 12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. Jeg kunne have 2 stk. på første plade og 1 på næste.