Go Back
Vegetarisk pide
Udskriv

Vegetarisk pide

Vegetarisk tyrkisk pide. Pide er en slags pizza, hvor fyldet kommes på i midten og dejen foldes op omkring. Fyldet er skønt krydret og fyldt med smag.
Ret Aftensmad
Køkken Tyrkisk, Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Antal 3 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Dej til tyrkisk pizza

  • 25 g gær
  • 2,5 dl koldt vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g hvedemel (gerne med et højt proteinindhold, fx manitobamel eller tipo00)

Fyld

  • 1/2 stk. rødløg
  • 1 stk. squash (cirka 350g)
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 drys tørret chili
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • salt og peber
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 100 g fetaost / salatost

Pensling

  • olivenolie
  • 1 stk. æg
  • nigellafrø

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i vandet. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, olie og salt. Tilføj mel og ælt det, til dejen er smidig og blank - gerne 5-10 minutter. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted, med et fugtigt viskestykke over.
  • Tænd ovnen på 250grader (alm. ovn) når der er cirka 30 minutter tilbage. Så kan den nå at blive ordentlig varm.

Fyld

  • Imens dejen hæver, laves fyldet.
  • Kom lidt olie på en pande.
  • Hak løg og hvidløg. Kom det på panden og lad det stege lidt.
  • Skær squash i meget små tern. Kom det på panden.
  • Tilsæt dåsen med hakkede tomater, paprika, chili, salt, peber og balsamico. Lad fyldet stege i cirka 10 minutter.
  • Når fyldet er kølet ned, så det kun er lunt, tilsættes finthakket persille og smuldret fetaost. Vend det sammen.

Samling

  • Kom en smule mel på køkkenbordet (endelig ikke for meget). Del dejen i 3 lige store stykker.
  • Med en kagerulle rulles dejen ud til en aflang oval som på billedet. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom fyld på i midten. Pensel siderne med olivenolie og fold dem ind over fyldet (ikke helt ind over). Sørg for at lukke enderne godt sammen. Dette gøres med én pidé ad gangen, da de ellers kan klistre lidt fast til bagepapiret, hvis du lader dejen ligge for længe.
  • Pensl overfladen med sammenpisket æg og drys med nigellafrø.
  • Bages i midten af ovnen i cirka 12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. Jeg kunne have 2 stk. på første plade og 1 på næste.
  • Spises mens de stadig er lune. Velbekomme.