Klassiske cremede flødekartofler. Opskriften rækker til cirka 4 personer.
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15minutter
Tilb. tid 1time20minutter
Antal 4personer
Forfatter Stinna
Ingredienser
1kgkartofler
5dlfløde
1fedhvidløg, finthakket
2tsk.groft salt
1/2tsk.peber
1/2tsk.revet muskatnød
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 180 grader (over-og undervarme).
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på 2-3 mm. Dette gøres på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
Kom lidt olie i bunden af et ildfast fad.
Kom et lag kartofler i. Drys med salt, peber, hvidløg og muskatnød. Fortsæt på denne måde, til der ikke er flere kartofler.
Hæld fløden over - det skal dække cirka 75%.
Bages midt i ovnen i cirka 1 time og 20 minutter. Hold øje med det - du skal endelig ikke røre rundt. Hvis overfladen bliver for mørk, så kom et stykke staniol over.
Prik i kartoflerne med en gaffel - kartoflerne skal være helt møre. Velbekomme.
Noter
Hvis du ønsker flødekartofler med ost, så kom revet ost på toppen i de sidste 15 minutter.