Go Back
Hasselback kartofler
Udskriv

Hasselback kartofler

Lækre, sprøde og smagfulde hasselback kartofler.
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt

Krydderolie

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. finthakket frisk oregano
  • 1 spsk. finthakket frisk timian
  • 1 spsk. finthakket frisk bredbladet persille
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika

Sådan gør du

Kartofler

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask karfoflerne (de skal ikke skrælles).
  • Skær kartoflerne næsten helt igennem i skiver - men også kun næsten. Du kan bruge 2 skærebræt og placere kartoflen i midten - så kan du skære, uden at skære kartoflerne helt i gennem.
  • Pensl kartoflerne med olie og drys med salt. Bag kartoflerne i 30 minutter midt i ovnen.

Krydderolie

  • Bland alle ingredienserne i en lille skål.
  • Efter de 30 minutter pensles kartoflerne med krydderolien (eller brug blot en ske).
  • Skru ovnen ned til 150 grader alm. ovn.
  • Giv kartoflerne 5-6 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem - krydderolien må ikke brænde på.
  • Spises mens de stadig er varme. Velbekomme.