Go Back
+ servings
Gulerodskage
Udskriv

Gulerodskage

Skøn opskrift på gulerodskage med ostecreme med vanilje og citron. Opskriften rækker til 8 stykker.
Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 8 stk.
Forfatter Stinna

Equipment

  • Form (ca. 22 cm)

Ingredienser

Gulerodskage

  • 150 g smør, blødt
  • 200 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1/4 tsk. nelliker, stødt
  • 0,5 tsk. fint salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 300 g groftrevne gulerødder

Ostecreme med citron

  • 100 g flormelis
  • 100 g smør, blødt
  • 200 g flødeost
  • 2 tsk. fintrevet citronskal
  • 4 spsk. citronsaft

Sådan gør du

Gulerodskage

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).
  • I en skål piskes smør, sukker og brun farin sammen. Det skal piskes til en luftig masse.
  • Tilsæt æg ét ad gangen og pisk videre. Tilsæt kanel, kardemomme og nelliker.
  • I en skål blandes mel, bagepulver og salt. Tilsæt det til skålen og rør det sammen - det skal ikke piskes. Tilsæt revet citronskal og groftrevne gulerødder. Vend det godt sammen.
  • Fordel dejen i en springform (cirka 22cm) beklædt med bagepapir.
  • Bages midt i ovnen i cirka 38-40 minutter. Prik i den med en gaffel - der må ikke være dej på.
  • Lad kagen køle helt af, inden der skal topping på.

Ostecreme

  • I en skål kommes alle ingredienserne. Pisk det sammen til en luftig creme. Smag til med citron.
  • Når kagen er helt afkølet, kommes cremen på toppen.
  • Velbekomme.