Go Back
Banankage
Udskriv

Banankage med chokolade

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 150 g smeltet smør (afkølet)
  • 4 stk. æg
  • 150 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fint salt
  • 300 g banan (gerne meget modne)
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (70%)

Chokolade ganache

  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 20 g smør
  • 15-20 ml piskefløde (cirka 2 spsk.)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn (ikke varmluft).
  • Start med at smelte smør i en gryde og lad det køle helt af.
  • I en skål piskes æg, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen. Det skal piskes til det er helt lyst og luftigt.
  • I en anden skål vendes hvedemel, salt og bagepulver sammen. Vend det forsigtigt rundt i æggeblandingen - det må ikke røres for meget.
  • Vend det afkølede smeltede smør i dejen.
  • Mos bananerne og vend dem rundt i dejen sammen med det grofthakkede chokolade.
  • Fordel dejen i en springform (cirka 22 cm) beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i cirka 40-45 minutter. Hold godt øje med den - der er forskel på ovne. Prik i den og se om den er færdig - der skal ikke være kagedej på når den prikkes, men gerne lidt banan.

Chokolade ganache

  • Når kagen er afkølet, skal toppingen laves. I en gryde smeltes chokolade, smør og piskefløde sammen. Lad det køle lidt af og smør det på den helt afkølede kage.