Go Back
Vegetarisk stir fry
Udskriv

Vegetarisk stir fry

Stegte grøntsager i soyasauce - serveres med ris til.
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 100 g champignon
  • 1/2 stk. broccoli
  • 1/2 stk. spidskål
  • 1 stk. løg

Soyasauce

  • 2 spsk. olie (gerne en der ikke smager af så meget)
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 dl koldt grøntsagsbouillon-vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. lys eddike
  • 1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
  • 3 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. majsstivelse

Tilbehør

  • fuldkornsris
  • sesamfrø til topping

Sådan gør du

  • Start med at sætte ris til at koge.

Soyasauce

  • Bland alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Bouillonvandet skal blot blandes, som det anbefales på pakken. Jeg brugte 1/4 terning til de 3 dl vand.

Grøntsager

  • Start med at skære alle grøntsagerne i mindre stykker - de skal ikke være for finthakket.
  • Varm en stor pande eller wok op. Den skal være meget varm.
  • Steg grøntsagerne på den varme pande, til de har fået lidt farve. Lad dem stege et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt saucen og steg det yderligere 2-3 minutter.
  • Serveres med ris til og drysses med sesamfrø.