Go Back
Asiatisk kålsalat
Udskriv

Asiatisk kålsalat

Opskriften på asiatisk kålsalat rækker som tilbehør til 3-4 personer.
Ret frokost, Salat
Køkken Asiatisk, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Asiatisk kålsalat

  • 1 stk. spidskål
  • 1/4 stk. rødkål (kan undlades)
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 stk. forårsløg
  • 1 lille håndfuld frisk koriander

Dressing

  • 2 spsk. smagsneutral olie (fx rapsolie eller sesamolie)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. limesaft
  • 1x1 cm frisk ingefær, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 tsk. soyasauce
  • lidt frisk rød chili
  • evt. lidt sukker

Topping

  • ristede sesamfrø
  • frisk koriander

Sådan gør du

Kålsalat

  • Snit spidskål og rødkål fint. Skær forårsløg i tynde skiver.
  • Kom kål, forårsløg og spinat i en skål. Vend det godt sammen.

Dressing

  • I en skål blandes alle ingredienserne til dressingen. Smag til med soyasauce.
  • Hæld dressingen over salaten og vend det godt rundt. Lad den gerne trække en times tid - så smager den af mere.
  • Rist sesamfrø på en tør pande og drys dem på salaten ved servering sammen med frisk koriander. Velbekomme.