Go Back
Butternutsquash med tahindressing
Udskriv

Bagt butternutsquash med tahindressing

Opskriften på bagt butternutsquash er angivet til 4 portioner, hvis det serveres som tilbehør til andet mad.
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Mellemøstlig, Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bagt butternutsquash

  • 1 stk. butternutsquash
  • 2 stk. rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Tahindressing

  • 2 spsk. tahin (gerne en lys variant)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 drys tørret chili
  • 1 tsk. tørret timian
  • 3 spsk. vand (eller mere, til rette konsistens)
  • salt og peber

Servering

  • 2 spsk. sesamfrø
  • frisk timian og frisk persille

Sådan gør du

Bagt butternutsquash

  • Tænd ovnen på 225 grader (alm. ovn).
  • Vask butternutsquash og skær den i over i halve. Fjern kernerne. Behold skrællen på.
  • Skær butternutsquash i tern og hak rødløg i store stykker. Kom det i et fad.
  • Hæld olie over og drys med salt og peber. Vend det hele rundt. Bages i ovnen i cirka 30 minutter, til butternutsquash er mørt.

Tahindressing

  • Rør alle ingredienserne til tahindressing sammen i en skål. Dressingen skal være som flydende honning. Tilsæt mere vand, hvis din dressing er for tyk. Smag til med salt og peber.

Servering

  • Tag fadet ud af ovnen og kom indholdet på en tallerken.
  • Hæld tahindressingen over og drys med sesamfrø og frisk timian.