Go Back
Svamperisotto
Udskriv

Svamperisotto med timianolie og kantareller

Opskriften herunder er til 3-4 personer.
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Svamperisotto

  • 30 g tørrede kantareller
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk. alm. løg
  • 250 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1-1,1 L grøntsagsbouillon
  • 50 g smør
  • 100 g parmesanost
  • salt og peber

Timianolie

  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 stor håndfuld frisk timian

Sådan gør du

Svamperisotto

  • Start med at udbløde de tørrede svampe i lunkent vand - i cirka 15 minutter.
  • Hak løg fint og pres hvidløget.
  • Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt - det må ikke blive brunt.
  • Tilsæt ris og lad risene stege under omrøring et par minutter. Tilsæt vin og lad det stege, til vinen er fordampet.
  • Tilsæt nu jævnligt bouillonvand under omrøring, til den ønskede konsistens opnås.
  • Når risottoen er ved at blive lidt cremet (efter cirka 8 dl vand) tilsættes de udblødte svampe (uden vandet).

Timianolie

  • Blend timian og olie sammen. Lad det trække 10 minutter, hvorefter det sies.

Servering

  • Når risene er kogt færdigt (de skal have lidt bid) og risottoen ikke er for fast, tilsættes smør og groftrevet parmesanost. Smag til med salt og peber.
  • Anret i en tallerken og hæld timianolie over. Drys med peber og frisk timian. Velbekomme.