Go Back
Vegetarisk flammkuchen
Udskriv

Vegetarisk flammkuchen

Opskriften herunder rækker til 2 flammkuchen.
Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hviletid 30 minutter
Antal 2 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bund

  • 300 g hvedemel
  • 125 g vand, koldt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Topping

  • 100 g mascarpone
  • 2 spsk. creme fraiche (gerne en fed variant)
  • 3 tsk. timian, tørret
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1 drys peber

Grønt

  • 5-6 stk. kartofler
  • 100 g champignon
  • olivenolie
  • 2 stk. rødløg
  • evt. lidt frisk persille

Sådan gør du

Dejen

  • Start med at lave dejen. Kom alle ingredienserne i - eller i en røremaskine. Dejen kan godt virkelig lidt tør, men skal blot lige æltes godt sammen. Dejen skal ikke æltes længe.
  • Pak dejen ind i en frysepose eller pak den ind i film. Lad den hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
  • Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft), inden du laver fyldet.

Topping

  • I en skål røres mascarpone, creme fraiche, timian, salt og peber sammen. Sæt det til side.

Grønt

  • Vask kartoflerne godt - jeg skræller dem ikke. Skær dem i så tynde skiver, som du kan med en skarp kniv.
  • Vask champignon grundigt og skær dem i skiver. Steg dem på en varm pande, til de er gyldne.
  • Skær rødløg i tynde ringe.

Flammkuchen

  • Del dejen i to. Kom en lille smule (ikke for meget) mel på køkkenbordet. Rul dejen tyndt ud. Placer dejen på hver sin bageplade med bagepapir.
  • Smør mascarpone-cremen på. Placer kartofler i et tyndt lag, sammen med de stegte champignon og rødløg.
  • Bages én ad gangen i ovnen i cirka 10-12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. Drys med groft salt, timian og evt. lidt persille. Velbekomme.

Noter

Tip: Prøv også at drysse med parmesanost, når cremen er smurt på.