Go Back
+ servings
Udskriv

Chana masala

Den indiske gryderet er til 4 personer, hvis det spises med ris, naanbrød og yoghurt til.
Ret Aftensmad
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 stk. stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • lidt frisk chili
  • 2 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. tørret gurkemeje
  • 1/2 tsk. stødt nellike
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 6 stk. store tomater
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1/2-1 spsk. citronskræl
  • 2 stk. laurbærblade
  • evt. lidt vand
  • 1 dåse kikærter
  • salt og peber

Tilbehør: raita (indisk yoghurtdip) og naanbrød.

  • ris

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg. Kom olie på en stor pande (eller gryde) og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Lad det stege lidt - det må ikke blive brunt.
  • Riv ingefær fint. Hvis du bruger økologisk ingefær, behøver du ikke at skrælle det. Tilsæt det til panden.
  • Tilsæt nu chili, spidskommen, koriander gurkemeje, nellike, kardemomme og kanel. Rør rundt mens det steger et øjeblik.
  • Skær tomater i tern og tilsæt i panden. Tilsæt dåserne med hakkede tomater, fintrevet citronskræl og laurbærblade. Lad det nu simre, til saucen er kogt lidt ind.
  • Skyl kikærterne grundigt. Tilsæt dem til panden, sammen med salt og peber.
  • Server retten sammen med ris, indisk yoghurtdip og naanbrød.