Go Back
Rucolasalat med karamelliserede valnødder
Udskriv

Rucolasalat med karamelliserede valnødder

Opskriften på rucolasalat er til 4 personer, hvis den spises som tilbehør til andet mad.
Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Karamelliserede valnødder

  • 1/2 dl sukker
  • 70 g valnødder
  • 1 drys salt

Ruccolasalat

  • 100 g ruccola
  • 70 g soltørrede tomater hakket i mindre stykker
  • 100 g salatost eller fetaost

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

Karamelliserede valnødder

  • Smelt sukker på en varm pande. Sukkeret skal være næsten helt flydende.
  • Tilsæt hele valnødder og vend dem godt rundt i karamellen i et par minutter. Sørg for at vende det godt sammen, så det ikke brænder på. Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og drys med lidt salt.
  • Hak valnødderne i mindre stykker med en kniv.

Ruccolasalat

  • Skyl ruccola grundigt og lad det dryppe af.
  • Skær de soltørrede tomater i små stykker.
  • Kom ruccola, soltørrede tomater og fetaost i en skål.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen. Hæld dressingen over salaten og vend det godt rundt.
  • Top salaten med de grofthakkede valnødder.

Noter

Du kan også bruge andre nødder end valnødder, men valnødderne giver en skøn smag.