Opskriften på rucolasalat er til 4 personer, hvis den spises som tilbehør til andet mad.
Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10minutter
Tilb. tid 10minutter
Antal 4personer
Forfatter Stinna
Ingredienser
Karamelliserede valnødder
1/2dlsukker
70gvalnødder
1dryssalt
Ruccolasalat
100gruccola
70gsoltørrede tomaterhakket i mindre stykker
100gsalatost eller fetaost
Dressing
2spsk.olivenolie
2spsk.citronsaft
salt og peber
Sådan gør du
Karamelliserede valnødder
Smelt sukker på en varm pande. Sukkeret skal være næsten helt flydende.
Tilsæt hele valnødder og vend dem godt rundt i karamellen i et par minutter. Sørg for at vende det godt sammen, så det ikke brænder på. Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og drys med lidt salt.
Hak valnødderne i mindre stykker med en kniv.
Ruccolasalat
Skyl ruccola grundigt og lad det dryppe af.
Skær de soltørrede tomater i små stykker.
Kom ruccola, soltørrede tomater og fetaost i en skål.
Dressing
Rør alle ingredienserne sammen. Hæld dressingen over salaten og vend det godt rundt.
Top salaten med de grofthakkede valnødder.
Noter
Du kan også bruge andre nødder end valnødder, men valnødderne giver en skøn smag.