Go Back
Udskriv

Fantastiske falafler

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 400 g tørrede kikærter
  • 2 stk. bundter bredbladet persille
  • 1 lille håndfuld friske koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 3 tsk. tørrede koriander
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. salt
  • 2 stk. små kartofler skrællet og revet
  • 4 stk. æg
  • 4 spsk. rasp eller havregryn
  • Et drys tørret chili
  • 2 spsk. citronsaft
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Sæt kikærterne i blød i koldt vand i et døgns tid.
  • Jeg kogte ikke kikærterne, da jeg har hørt at det kan være grunden til at de nogle gange smuldrer.
  • Blend alle ingredienserne sammen. Hvis farsen er for våd, så kom lidt mere rasp/havregryn i.
  • Jeg stegte dem i godt med olie på en pande. Hvis du vil have dem helt runde, er det nødvendigt at friturestege dem.
  • Lav eventuelt en enkelt lille falafel og smag på den, for at se om der skal mere krydderi i farsen.