Go Back
+ servings
Udskriv

Spinatsalat med kikærter, ristede pinjekerner og jordbær

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Salaten

  • 2 håndfulde spinat
  • ½ stk. rødløg
  • feta
  • 10 stk. friske jordbær
  • 30 g pinjekerner
  • 1 ½ stk. avocado

Tahin-kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk tahin *
  • lidt salt
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Kom olie på en pande.
  • Steg kikærterne, til de har fået lidt farve.
  • Kom soya i og rør godt rundt. Det samme med tahin.
  • Til sidst drysses kikærterne med en smule salt.
  • Imens kikærterne køler af, laves salaten og pinjekernerne.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
  • Skyl spinat og jordbær.
  • Skær jordbær i skiver.
  • Løg hakkes fint og avocadoen skæres i tern.
  • Bland hele salaten og top med pinjekerner og tahin-kikærter.
  • Velbekomme.

Noter

* Tahin er sesam-pasta/smør. Det er lavet af ristede sesamfrø, som derefter er blendet. Jeg køber altid en lys udgave, da de mørke er for bitre til min smag. Køb dem i din grønthandler eller i større supermarkeder.