Go Back
Udskriv

Grønkålschips

Ret Snack
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 1 plade
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 6-7 stængler grønkål
  • 3 spsk. olievenolie
  • ½-1 tsk. salt eller mere, hvis du vil have dem ekstra salte. Smag til undervejs!

Sådan gør du

  • Bræk stænglerne af planten.
  • Skyl dem grundigt under vandhanen.
  • Riv nu bladene i mindre stykker. Du skal kun bruge de grønne blade, ikke den lysegrønne stængel. Lav ikke stykkerne for små, da de krymper meget i ovnen.
  • Kom bladene i en skål.
  • Hæld 3 spsk olievenolie ud over og drys med salt. Brug hænderne til at blande grundigt, så alle stykker grønkål får lidt olie og salt på.
  • Kom alle grønkålsbladene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sørg for at de ikke overlapper hinanden for meget. Du kan med fordel lave én stor portion og lave flere bageplader - de bliver hurtigt spist!
  • Sæt bagepladen i ovnen og bag ved 100g varmluft i ca. 30 minutter. Hold godt øje med dem. bagetiden svinger fra ovn til ovn. De skal være knasende sprøde, men må endelig ikke blive mørke - ellers skal du skrue ned på 80 grader.
  • Opbevares i en lufttæt beholder - hvis de da ikke spises med det samme.