Go Back
Udskriv

No-bake snickerskage

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Antal 6 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bunden

  • 200 g mandler
  • 50 g salte ristede peanuts
  • 150 g friske dadler
  • 2 spsk, vand

“Karamel”

  • 16 stk. friske dadler
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. kogende vand
  • Vanillekorn af 1 vanillestang

Topping

  • Én stor håndfuld salte ristede peanuts
  • 150 g mørk chokolade hvis du spiser laktosefrit, så hold øje med ingredienslisten!

Sådan gør du

  • Først laves bunden. Husk at fjerne sten fra dadlerne!
  • Hak mandler og peanuts fint i en minihakker/food-processor.
  • Blend herefter dadlerne og vandet sammen.
  • Bland nu nødderne og dadlerne. Det skal være lidt klistret.
  • Kom dette i en form beklædt med bagepapir (min var 20 x 15 ca) og sæt på frost.
  • Nu skal karamellen laves.
  • Blend de friske dadler, kokosolie, vanille og vand sammen til en tyk karamel. Se billede herunder.
  • Smør karamellen over bunden.
  • Sæt det igen på frost.
  • Når det er blevet en smule stift, skal der peanuts og chokolade over.
  • Drys karamellen med peanuts og hæld smeltet chokolade over. Lad det køle af (jeg satte mit på frost).
  • Kagen opbevares på køl.