Go Back
Grovboller med rosmarin og soltørrede tomater
Udskriv

Grove boller med soltørrede tomater, rosmarin og hvidløg

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Antal 10 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. agavesirup
  • 2 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 6 stk. halve soltørrede tomater dem i olie
  • 1 lille håndfuld frisk rosmarin jeg tog også lidt timian og oregano
  • 450 g mel jeg brugte 1/3 grahamsmel, 1/3 fuldkornshvedemel og 1/3 hvedemel
  • groft salt til topping

Sådan gør du

  • Rør gær ud i lunkent vand i en skål.
  • Tilsæt salt, olie, presset hvidløg, soltørrede tomater (skåret i tern) og hakkede friske krydderurter.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen. Ælt dejen på køkkenmaskine eller med hænderne. Dejen skal være en smule klistret.
  • Sæt dejen til at hæve i 1 time under et viskestykke et lunt sted.
  • Når dejen har hævet, formes dejen til 10 boller.
  • Bollerne pensles med olie, drysses med groft salt og lidt rosmarin.
  • Bages ved 180g (ikke varmluft) til de er gyldne.
  • Velbekomme!