Go Back
Udskriv

Raw brownie med hindbærtopping

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 40 stk. bløde dadler uden sten
  • 200 g mandler
  • 3 spsk. kokosolie
  • 4 spsk. vand
  • lidt salt
  • 10 spsk. kakaopulver

frosting

  • 1-2 dl fed kokosmælk allerhelst den fede del. Jeg brugte 1 dåse, som var meget cremet. De fleste kokosmælk er allerede delt, især de økologiske, men ellers kan de skille ved at dåsen kommes på køl natten over i køleskabet. Jeg brugte en virkelig cremet variant fra Änglamark.
  • 10 stk. dadler
  • 1-2 spsk. ahornsirup / agavesirup / honning
  • 1/2 tsk. vanillepulver
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kokosolie

pynt

  • friske hindbær
  • smeltet mørk chokolade

Sådan gør du

  • Først laves brownie.
  • Blend dadler og vand sammen til en ens masse.
  • Blend nu mandlerne – fint, men ikke fint som mel. Jeg kan godt lide, at der stadig er nogle stykker i (som på billedet).
  • Bland dadelmassen med kokosolie, lidt salt og kakaopulver.
  • Tilsæt mandlerne og bland det godt sammen.
  • Kommes i en form beklædt med bagepapir. Min form var ca. 10 x 15 cm, alt efter hvor høje du ønsker stykkerne. Jeg fik 12 små konfekt stykker ud af opskriften.
  • Sæt kagen på køl i 30 minutter. Imens laves frostingen.
  • Smelt kokosolie i en gryde. Om sommeren er mit kokosolie allerede flydende når det er i krukken.
  • Tag den fede del ud af kokosmælken. Dette svarer til 1-2 dl. Ved den kokosmælk jeg brugte var kokosmælk allerede skilt, men ellers kan man sætte kokosmælk på køl i 1 døgn - så skiller den.
  • Blend dadler fint eller mos dem med en gaffel.
  • Bland kokosmælken, smeltet kokosolie, blendede dadler, sirup, vanillepulver og kakaopulver i en skål.
  • Rør det godt rundt og hæld det over kagen.
  • Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer - eller gerne natten over.
  • Skæres i skiver. Et tip er at skylle kniven i varmt vand imellem hvert stykke, så bliver det skåret finere.
  • Toppes med friske hindbær.
  • Opbevares enten på frys eller i køleskab. Frostingen holder formen i køleskabet, men hvis man ønsker en semi-frozen variant, tages den blot ud af fryseren 20-30 minutter før servering.
  • Velbekomme!