Go Back
Udskriv

Karamel lavet af kokosmælk

Ret Dessert
Køkken Vegansk
Antal 1 glas
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk ikke light!
  • 4-5 spsk. sirup du kan bruge en blanding af agavesirup, ahornsirup og mørk fibersirup, eller lige hvad du har. Jeg brugte en blanding af lidt forskellige typer sirup. Der kan også bruges honning, for en ikke-vegansk udgave
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Kom kokosmælk på en dyb pande eller gryde.
  • Tilsæt sirup og salt og lad det koge i ti minutter.
  • Efter 10 minutter skrues der ned til lavt blus og blandingen skal småkoge i ca. 50-60 minutter. Rør i det undervejs.
  • Karamellen er færdig når der ca. kun er 1/2 af blandingen tilbage.
  • Kom i et glas og sæt på køl, hvorefter karamellen bliver lidt tykkere i konsistensen.
  • Velbekomme!