Go Back
Udskriv

Sunde kokostoppe

Antal 10 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 10 stk. dadler de bløde fra papæske
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. kokosolie i fast form
  • 2 dl kokosmel det almindelige der ikke koster særlig meget
  • 1 drys salt
  • evt. lidt sirup hvis du har en meget sød tand eller massen ikke helt hænger sammen
  • 60 g mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du

  • Fjern stenene fra dadlerne. Mos dadlerne med en gaffel. Alternativt kan man mose dem i en minihakker.
  • Kom dadlerne i en skål og tilsæt æg.
  • Smelt kokosolie i en gryde og tilsæt til skålen.
  • Tilsæt et drys salt og rør godt i dejen.
  • Form små kugler af dejen. Hvis det driller lidt, kan der tilsættes en smule sirup / honning - det gør, at dejen klistrer lidt mere.
  • Kom de små kugler på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i ovnen ved 180 grader til de er gyldne på toppen. Dette tager ca. 10-15 minutter.
  • Lad dem køle helt af.
  • Smelt chokolade over vandbad og dyp bunden af kokostoppene i chokolade. Lad chokoladen størkne.
  • Velbekomme!
  • Lad dem gerne stå en nat i køleskabet inden de spises - så er de endnu bedre.