Go Back
Udskriv

Bananis med cookiedough

Ret Dessert
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

banan is:

  • 3 stk. bananer fryses dagen inden

cookie-dough:

  • 1 dl mandler
  • 2 spsk. ahornsirup / honning
  • 1 spsk. kokosolie fast form
  • 1/4 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. mælk rismælk, mandelmælk, almindelig mælk
  • lidt salt
  • 2 spsk. mandelsmør
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Aftenen forinden skæres bananen i små skiver (uden skræl) og fryses.
  • Dagen efter skal cookie-dough laves.
  • Hak mandler fint, gerne i en minihakker. Der må dog gerne være lidt større mandelstykker i.
  • I en skål eller minihakker blandes mandlerne med sirup, kokosolie, vaniljepulver, mælk, salt og mandelsmør.
  • Sørg for at massen hænger godt sammen. Tilsæt grofthakket chokolade.
  • Tril dejen til små kugler og kom dem i fryseren i 30 minutter.
  • Lav bananis ved at komme bananer i din blender. Blend på isfunktion, så bananerne bliver helt cremede. Dette kan tage lidt tid, men tilsæt evt. en smule mælk, hvis din blender ikke kan blende det helt.
  • Kom isen i en skål og tilsæt cookie-dough.
  • Spises med det samme - velbekomme!