Go Back
Udskriv

Små sukkerfri flødeboller

Ret Søde snacks
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 20 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

marcipanbunde

  • 150 g mandelmel laves af mandler
  • 1 spsk. sukrin+ sødemiddel
  • 1 æggehvide
  • creme til ca. halvdelen af flødebollerne:
  • 5 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. Fibersirup clear
  • lille håndfuld mynte eller citronmelisse
  • gerne lidt citronskal
  • hvis du ønsker myntesmag, så tilsæt evt. pebermyntedråber

skum

  • 125 g Fibersirup Clear
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 æggehvider vi brugte 60 ml past. æggehvide.
  • 25 g sukrin+ som males til melis
  • 1/2 tsk. xanthangummi - kan købes i helsekost. Dette gør skummet helt stift.

overtræk

  • 150-200 g mørk chokolade evt. 85% eller sukkerfri.

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160°C varmluft.
  • Start med at lave bunden. Mal mandlerne til mel.
  • Bland mandelmel med æggehvide og sukrin+.
  • Marcipanen rulles ud mellem to stykker bagepapir. Bundene skal ikke være for tynde og skal ca. være 1/2 cm høje. Vi stak dem ud med et glas og fik 20 små bunde.
  • Kom bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem 10-12 minutter, de skal ikke være sprøde.
  • Kom fibersirup og vaniljepulver i en gryde og varm det op til det bobler let. Lad det køle af, til det er fingervarmt.
  • Nu skal cremen laves.
  • Kom kokosolie og fibersirup i en skål. Tilsæt det du gerne vil have smag af. Vi lavede én creme med frisk mynte og pebermyntedråber, samt én med citronmelisse og citronskal. Smag det til.
  • Kom cremen på den afkølede bund. Enten kan man smøre bunden eller lave en lille kugle i midten.
  • Nu skal skummet laves. Pisk æggehvider helt stive med en elpisker.
  • Tilsæt så langsomt sirupblandingen og pisk til det er stift.
  • Nu tilsættes melis og skummet piskes, til skummet er helt blankt.
  • Kom xantangum i og pisk godt, så bliver marengsen meget sej.
  • Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på formene.
  • Sæt flødebollerne på køl i 30-60 minutter.
  • Smelt chokoladen over vandbad og lad den herefter køle lidt af.
  • Overtræk flødebollerne, vi dyppede flødebollerne i den smeltede chokolade. Alternativt kan man sætte flødebollerne på en rist og pensle dem, men jeg tror måske skummet vil falde sammen.
  • Lad chokoladen tørre og spis flødebollerne.
  • Opbevares på køl.