Go Back
Udskriv

Fyldte søde kartofler med mexicansk fyld

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 4 stl. mellemstore søde kartofler

bønnefyld

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 6 cherrytomater skåret i halve
  • lidt rød chili
  • 2 spsk. vand
  • salt

guacamole

  • 1 moden avocado
  • ½ dl cremefraise eller soya-yoghurt
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt

ekstra topping

  • jalapeños
  • friske koriander
  • creme fraiche eller soyayoghurt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask de søde kartofler. Prik lidt huller i dem med en gaffel.
  • Kom de søde kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom dem i ovnen. De skal bages, til de er møre. Omkring 30-40 minutter.
  • Imens laves bønnefyldet. Snit rødløg fint og hak hvidløg fint.
  • Løg og hvidløg steges på en pande med lidt olie.
  • Tilsæt skyllede kidneybønner, tomatpuré, koriander, spidskommen, cherrytomater, chili, vand og salt.
  • Lad det stege ved lav varme, til de søde kartofler er færdige.
  • Guacamolen laves ved at blende alle ingredienserne sammen og smage til med salt.
  • Når de søde kartofler er møre, tages de ud af ovnen. Skær et snit øverst, som man gør med bagte kartofler.
  • Fyld dem med bønnefyld og top dem med guacamole, jalapeños, friske koriander og creme fraiche.
  • Velbekomme!