Go Back
+ servings
Udskriv

Salat med bagte gulerødder og fetadressing

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

bagte gulerødder:

  • 4 stk. store gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • lidt salt og peber

salat:

  • 1 lille pose fint salat fx spinatblade, vårsalat, feldsalat eller lignende
  • 1/2 rødløg
  • 40 g pinjekerner

feta-dressing:

  • 50-70 g feta eller salatost jeg bruger den cremede variant i blok
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 drys sort peber
  • 1/2-1 dl vand

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Vask gulerødder og skær dem i aflange stykker - de skal ikke være alt for tykke.
  • Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie over og drys med salt og peber. De er færdige når de er møre - prøv at stikke i dem med en gaffel.
  • Imens de bager, skal dippen laves. Blend alle ingredienserne sammen - pas lidt på med væske, den skal ikke være alt for tynd.
  • Vask salat og hak rødløg fint.
  • Når gulerødder er møre, tages de ud af ovnen. Lad dem køle en smule af.
  • Kom salat, rødløg, bagte gulerødder og pinjekerner i en skål eller tallerken.
  • Hæld dressingen over.
  • Velbekomme.