Dejen til burgerboller laves gerne dagen forinden og bages kort før burgeren skal spises.
Først skal de søde kartoffel-fritter laves.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask de søde kartofler grundigt – jeg skræller dem ikke.
Skær dem i stykker – gerne lidt lange og 1 x 1 cm i tykkelse.
Vend dem i olie, salt, peber og majsmel. Vend det hele godt rundt.
Kom det hele på en bageplade og fritterne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Imens laves tomatsalsa.
Hak tomaterne groft. Hak derefter krydderurter og hvidløg fint.
Blandes med tomterne og overhældes med olie, citronsaft, salt og peber.
Hak krydderurterne, hvidløg, chili og salatløg fint.
Avocado-cremen laves ved at blende alle ingredienserne sammen og smage til med salt.
Snit spidskål fint.
Falafelbøfferne lunes på en stegepande med lidt olie på.
Nu skal burgeren samles.
På en burgerbolle kommes mayo, kom spidskål i, falafelbøf og top med salsa.
Spises med søde kartoffel-fritter, som dyppes i avocadocreme.
Velbekomme!