Go Back
+ servings
Udskriv

Falafelburger

Antal 4 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Burgerboller

  • 4 hjemmebagte burgerboller jeg laver mine koldhævede grovboller, trykker dem fladere og drysser med sesamfrø

Bøffer

  • 4 falafel-bøffer

Fyld

Avocadocreme

  • 1 moden avocado
  • ½ dl cremefraise eller soya-yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt
  • Hjemmelavet salsa find opskrift her

Søde kartoffel-fritter

  • 4 søde kartofler mellemstore
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • peber
  • 2-3 spsk. fint majsmel
  • Vegansk mayo
  • fintsnittet lilla spidskål

Sådan gør du

  • Dejen til burgerboller laves gerne dagen forinden og bages kort før burgeren skal spises.
  • Først skal de søde kartoffel-fritter laves.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask de søde kartofler grundigt – jeg skræller dem ikke.
  • Skær dem i stykker – gerne lidt lange og 1 x 1 cm i tykkelse.
  • Vend dem i olie, salt, peber og majsmel. Vend det hele godt rundt.
  • Kom det hele på en bageplade og fritterne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • Imens laves tomatsalsa.
  • Hak tomaterne groft. Hak derefter krydderurter og hvidløg fint.
  • Blandes med tomterne og overhældes med olie, citronsaft, salt og peber.
  • Hak krydderurterne, hvidløg, chili og salatløg fint.
  • Avocado-cremen laves ved at blende alle ingredienserne sammen og smage til med salt.
  • Snit spidskål fint.
  • Falafelbøfferne lunes på en stegepande med lidt olie på.
  • Nu skal burgeren samles.
  • På en burgerbolle kommes mayo, kom spidskål i, falafelbøf og top med salsa.
  • Spises med søde kartoffel-fritter, som dyppes i avocadocreme.
  • Velbekomme!