Go Back
Udskriv

Asiatisk issalat

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Antal 2 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 100 g ris jeg brugte en risblanding med sort quinoa i
  • 3 forårsløg
  • 1/2 mango
  • 2 gulerødder
  • 2 dl edamamebønner frosne

dressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 lime
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 x 1 cm frisk ingefær fintrevet
  • rød chili finthakket
  • lidt salt

topping:

  • saltede peanuts

Sådan gør du

  • Kog ris efter fremgangsmåde på posen.
  • Imens snittes forårsløg fint og kommes i en skål.
  • Skær mango i tern og kom dem i skålen. Skær gulerødder i semi-tynde stykker og kom dem i skålen.
  • Kom edamamebønner i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Hæld vandet fra og hæld bønnerne over i den store skål.
  • Nu skal dressingen laves.  Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt. Smag til med salt.
  • Når risene er kogt og kølet lidt af, blandes de i salatskålen og det hele overhældes med dressingen. Vend det hele godt samen.
  • Salaten toppes med ristede peanuts.
  • Velbekomme!